Synes du ikke, at enkeltstående lamper dækker dit behov for lys? Hvis du har svært ved at finde ud af, hvordan du skal løse dine lysproblemer, kan en lysskinne være det rigtige valg for dig. Her kan du få nogle tips købet. 

En lysskinne er en særdeles populær løsning på kontorer, butikker og andre lokaler brugt i forretningsøjemed, men kan også være yderst anvendelige i private hjem, hvor de kan øge belysningen markant og dermed gøre en større del af hjemmet brugbart. 

Hvorfor er et skinnesystem en god idé? 

Der kan være flere grunde til, at du vælger at anskaffe dig en lysskinne til dine lysbehov. En typisk og primær grund er dog, at der kun er et loftudtag, som man kan få strøm fra. Derfor vil man gerne udnytte denne ene strømkilde, og her er et skinnesystem en særdeles god idé. Da en lysskinne kan have flere og forskellige belysninger sat på sig, udvider den dine muligheder betydeligt og gør, at du med en enkelt strømkilde kan give lys til en meget større del af rummet, end du ellers ville kunne med en enkeltstående lampe. Det er også en god idé at anskaffe dig en lysskinne, hvis du har behov for at have forskellige slags belysninger i samme rum. Derudover kan lysskinnen give dig frihed og fleksibilitet til at justere løbende efter dine behov for belysning. Lysskinnen giver dig også et system, som du nemt kan udvide, hvis dine lysbehov skulle blive flere. Hvis du vælger et skinnesystem, ender du altså med at have et system, som er sofistikeret og nemt kan gøres personligt i forhold til lige præcis dine behov. 

Når du skal købe det perfekte lysskinne til dit hjem

Der er en række forhold, som du skal være opmærksom på, når du skal købe det rette lysskinnesystem til dine behov. En af de mere praktiske omstændigheder drejer sig om, hvorvidt det skal være et højvolt eller et lavvolt skinnesystem. Højvolt systemet fungerer på 230 volt og kan derfor uden problemer sluttes til det eksisterende el-net i huset. En af fordelene ved at vælge højvolt skinnesystem er, at det giver dig muligheden for at udvide belysningen på skinnen, uden at lysskinnen overbelastet når det kommer til volt. Lavvolt system fungerer, som navnet hentyder til, på en lavere volt; nemlig 12. Derfor skal der en transformator til, når skinnesystemet tilsluttes. Med hensyn til belastningen af skinnesystemet, kan man ikke have lige så mange lamper tilsluttet et lavvoltsystem før det bliver overbelastet. En anden egenskab, som du måske ønsker hos dit skinnesystem er, at det er fjernstyret. Hvis du vælger at få fjernstyring til din lysskinne understøtter du den fulde udnyttelse af systemets egenskaber, da du så kan skabe individuel belysning blandt lamperne på skinnen. Dette kan også gøres fra en smartphone. En lysskinne giver rig mulighed for at være kreativ med din belysning, da mange forskellige slags lamper kan installeres på skinnen. Selvom der er mange som kan, er det ikke alle lamper, der er kompatible med lysskinnen, hvorfor dette også er noget, du skal være opmærksom på.